Bottle o meter

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Harrastuskorneri: Geokätköily

Meidän viimeisin harrastuskorneri taisi käsitellä kotiviinin tekoa. Sen lisäksi täällä on varmaan tullut selväksi, että me keräämme rahaa pulloja keräämällä ja sekin projekti on edelleen toiminnassa ja itseasiassa reissuun on enää n. 1kk.
Lokikirja regular kokoisen kätkön sisällä
No itse asiaan. Niin sekaisilta kun me saatammekin vaikuttaa, me teemme myös ihan normaaleita asioita yhdessä ja yksi niistä on geokätköily. Emme ihan ole ihan alan hc jengiä, vaan lähinnä jotain keskivertomöngertäjiä. Sen verran kyllä välineharrastusegoilu puskee päälle, että aika innolla odotan uutta puhelinta, joka jaksaisi pyörittää paremmin geosovellusta. Lisäksi harkitsin jopa MAKSULLISTA (8,99tms) sovelluksen lataamista. Nykyiseen luuriini sitä ei saa mahtumaan, eikä se jaksa sellaista pyöritellä.
Emme myöskään etsi kätköjä ihan joka kolkassa missä käymme kotimme ulkopuolella. Ainakaan oma kärsivällisyyteni ei riittäisi reissunpäällä lähteä kätköjä samoamaan, se vaatii oman mielentilansa.

Yksi kätkö me haettiin Helvetinjärven reissulta! Se osui jo niin naurettavan viereen siitä mistä olimme. Itseasiassa olisi kyllä ollut hauska hakea joku kätkö syvemmältä metsän uumenista, mutta sillä hetkellä mielentila oli se, että miten löydämme seuraavan leiripaikan kansallispuistosta.
Surmapaikan kätköllä, Elämänmäellä
Siitä on noin vuosi kun aloimme ottamaan selvää tästä  kyseisestä harrastuksesta. Alkuun pääseminen oli suhteellisen helppoa. Aika peruskätköjä löytyi lähistöltä ja niin edespäin. Viime syksystä/alkutalvesta olisi kyllä muutama multi (moniosainen) kesken. Oikeastaan olemme kai niin huonoja että ainakin kaksi jäi koska tulimme auttamattomaan umpikujaan laskujemme kanssa. Voi olla että otamme haasteen uudelleenkäsittelyyn ja aloitamme ne alusta. Emme halua olla niin huonoja.  :|
Perus tolloilua kun lasketaan mysteereiden 1+1 naatteja
Harrastuksen alkuun pääsee helposti, eikä erityisvälineitä vaadita. Kynä, vihko ja taskulamppu ovat ainoita "pakollisia" välineitä gps:n tai kätkösovelluksen rinnalla. Tavallaan kätköjä voi etsiä vanhanaikaisesti karttojen ja kompassin avulla, tai painamalla sijainteja muistiinsa. Kaikista helpoin ja halvin on kuitenkin älypuhelin ja siihen ladattava ilmainen geokätkösovellus. Gps:t lienee joskus tarkempia, mutta sovelluksen avulla voit hakea kätköjä ns. lennosta, eikä haluttuja kätköjä tarvitse päättää etukäteen ja kirjata niiden koorditaatteja ylös.
Siideritauolla. Kätköily on uuvuttavaa!
Siinä mielessä ehkä epätyypillisiä kuvia, että yleensä olemme myöhään liikkeellä, 21 ja 01 välillä taitaa olla yleisin kätköilyaikamme ja jostain syystä todella usein tihkuu vettä, eikä kameraa viitsi raahata mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti