Bottle o meter

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kasviskebiä ja viisi muuta idän ihmettä

Suunnilleen viikko takana kasvisruokaa. Tai no edelleen sovellettu versio itselläni, kala sallittu, mutta koitan korvata mahdollisti maitotuotteita ja plaaplaa, lisää aikaisemmissa aiheeseen liittyvissä postauksissani.

Viimeviikon perjantaina kohtasin kaksi odottamaani hetkeä. Syömiset ulkona ja muiden tarjoilut. Ensimmäinen sattui tapahtumaan oman äitini kanssa. Vanhasta tottumuksesta taisin ajattelematta luvata mennä mättämään jotain epäterveellistä heseen, mutta lopulta tullessani järkiin, se vaihtui Kauppahallin Armas pikaruokalaksi.  Armas tarjoaa lähellä tuotettua ruokaa ja muutenkin ns. paremman laadun pikaruokaa, ystävällisempään hintaan. Hinnat tosiaan olivat sellaiset, että uskaltaa kokeilla mestan liharuokiakin tämän kokeilun päätyttyä.

Nälissäni hetken vaihtoehtoja mietittyäni kasviskebab sekä juustopiiras kuulostivat molemmat hyviltä. Otin molemmat, koska mamma betalar.
Kasviskebabilta (6,50€)odotin kasvisten lisäksi jotain soija/falafel täytettä. Sitä ei ollut, mutta ruoka itsessään hyvää ja kastikkeet varsinkin toimivat mukavasti tuoden hieman sitä "mättöfiilistä".
Enemmän kuitenkin tykkäsin juustopiiraasta (3,50€). Ylläri. Vaikka siinä oli selvästi vuohenjuustoa, mistä en noin yleisesti muuten välitä, tässä se oli jo lähes herkullinen lisä.

Päädyin myös työni puolesta tilanteeseen, jossa oli ruokaa tarjolla ja nälkäisenä oli PAKKO syödä. Kinkkupizzasiin en voinut kajota, mutta tuolloin söin kalaa. Tonnikalasalaattia. Oli hyvää, myönnetään.

Lopulta mättöpuoleen. Näistä ei ole mistään kuvia, mutta onhan tärkeää todistaa ettei  kasvisruuat sinänsä ole mikään avainsana laihtumiseen, vaikka moni erehdyttävästi luulee. Tietenkin osana kaiken kokeilua on kaikki rasvainen ja krapulointi lihattomasti.

Tuli koettua kasvispitoinen perus baarista-kotiin-pizzerian-kautta-pizza. Jotain fetaa ja katkarapuja me Ennin kanssa siihen valitsimme, muistan vain että pizza oli ihmeen herkullista.

Krapulamättöjä ajatellen myös skaala on laaja. Voit herkutella uunissa paistettavilla pakasteilla esimerkiksi pirkalla on  laaja skaala kaikkea, mozzarellatikkuja, sipulirenkaat, cheddarjalapenot ja itse päädyin maistamaan juustotäytteisiä paprikoita, falafelpyöryköitä ja perus ranuja (ei pirkka). Lisäksi tietenkin perus sipsit ja suklaaherkut ovat aina tunnetusti yleensä lihattomia.

Enni ehti testata Hesen falafelpurilaisen ja itse ajattelin syynätä vielä kebabbiloiden falafelkebin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti