Bottle o meter

torstai 7. maaliskuuta 2013

Kasvispitoisia mietteitä osa.2

Rassaan tätä blogia taas omaan päiväkirjamaiseen te-rape-utti tarkoitukseen. Pääni on hyvä tuottamaan paljon ylitsepääsemättömiä ongelmia vähän joka asiasta. Pidän itseäni yleisesti elämänhaluisena ja iloisena persoonana, mutta yhden ratkaisun löytyessä löydän tilalle viisi ongelmaa.

Aikaisemin pohdin vain omia valintojani kaupassa ja ulkona syömisessä. Eilen illalla mietin mahdollisia vierailuita ja ruokia joita minulle tarjotaan. Onko typerän kuuloinen selitys, jos lihaa tarjottaessa selitän jotain kokeilusta ilman lihaa? Itselleni tulee lähinnä olo, että haluan nyt olla taas jotenkin erikoinen ja vaikea. Mitä jos töissä vaikka on voileipiä, jossa on päällä jokin leikkele? Sen roskiin heittäminen leivästä on täysin moraalini vastaista ja typerää (ellen dumppaa jollekkin tuplalihoja), mutta en halua syödä sitä kuitenkaan ja pilata tätä 2,5viikkoa.
Nyt jos menen kylään jossa on tarjolla ruokaa, vierailukohteen omistaja tuskin on varautunut tähän lihattomuuteen tarjottavissaan, jos sellaisia on. Helpompaa siis jos olisin ollut pidemmän ajanjakson jonkinsortin kasvissyöjä.

No jos jotain hyvää tähän väliin, niin onneksi voin olla edelleen laiska ja läski kokki. Löysin eilen Sokoksen ruokakaupasta kasvisnugetteja. Alunperin minun piti ostaa lidlin kalapyöryköitä(joita opin syömään syksyllä), mutta kalankin välttäminen kuului suunnitelmaan, joten ostin sitten näitä. Hintakaan ei ollut kamala, 300g rasia alta 3eukkia, olisikohan jotain 2,5€ suuntaan?
Tänään tarjoilin niitä itselleni rehujen ja kermaviilikastikkeen kanssa:
Vähän sellainen kutina, että vaikka söinkin itseni ähkyyn, tuosta puuttuu ne täyttävät ominaisuudet. Olen henkisesti varautunut poikkeamaan kaupassa ostamaan jotain soija/tofu jukurttia tai mitä nyt sitten noita onkaan.
Todella loogista, että söin kermaviiliä, mutta en osta tavallista jukurttia. No ideana on kuitenkin erilaiset vaihtoehdot, joten ajattelin kahvimaidonkin vaihtaa soijamaitoon ja tehdä tutkimusretkiä eri kauppoihin ja kauppojen niille osastoille, joissa en normaalisti käy. Serious business.
Illalla ruuaksi varmaan jotain niinkin haastavaa, kuin pussinuudeleita, pakastevihanneksia ja paistettua tofua.

Loppukevennyksenä jatko-osaa edellisen postauksen uuteen "asumisen iloa"-osioon ja teemana sama päivystysnumerosota:
Tänään en ole käynyt vielä asuntoni ulkopuolella, saa nähdä löydänkö jälleen jotain uutta ja kypsää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti