Bottle o meter

tiistai 5. maaliskuuta 2013

lakto-ovo-pesco-pasco.. vmp

Joskus uusien asioiden kokeileminen ja maailmankatsomuksensa laajentaminen on jokaisen pienelle sielulle hyvästä.
Me lähdimme reippaina tyttöinä huomisesta alkaen kokeilemaan kasvisruokaviikkoja ajalle 6.-23.3.(seuraavassa osassa kokeilemme aikamme lööppitrendiä - homoliittoja)  Halusimme kuitenkin pitää kalan ruokavaliossamme, joten kutsukaamme meitä sitten vaikka lakto-ovo-pesco-vegetaristi-kokeilijoiksi. Hieman ärsyttäviä nuo kaikki etuliitteet noin huomautuksena.

En usko että ainakaan omalla lautasella tullaan edes kalaa paljoakaan näkemään, koska aika usein vierähtää pitkiäkin aikoja niin, etten kokkaa kotona mitään lihasta tai kanasta, joten voisin oppia nyt jotain uutta. Suurin ongelma koko yritelmässä lienee se, etten koskaan ole kieltänyt itseltäni mitään syömisiä. Eli vaikka liha ei koskaan ole ollut suosikkiraaka-aineeni, en ole ajatellut että joku hampurilainen tai sokoksen kanasalaatti suureen himoon olisi mitenkään pahasta. Mitä teen jos kanasecar-himot iskevät? Luultavasti erilaisten himojen vastaan kamppailu on vain hyvästä.

Omalta osaltani päätin aloittaa projektin tuotteesta, joka on minulle täysin vieras. Tofu, valmiiksi marinoitu sellainen.  En ole eläessäni koskaan sellaista ruuaksi laittanut. Korkeintaan miso-keitossa syönyt. Luultavasti paistan pussinuudeleiden ja pakastevihanneksien sekaan.
Loppusyksystä opettelin kokkaamaan soijarouheista ja sen osaan nykyään jotenkuten. Lisäksi tarkoituksenani olisi kokeilla seitania, mutta en tiedä uskallanko käydä Ruohonjuuressa tutkimusmatkalla. Yksin sinne en mene ja Enni vaikutti suhteellisen vastahakoiselta.

Loppuun mitenkään mihinkään liittyvää asiaa. Pieni juttunurkkaus nimeltään asumisen_iloja kertoo päivittäisistä ilon pilkahduksiani taloyhtiöstä (lähinnä yhdestä talosta), jossa asun.

Jutun ensimmäinen osa koskee hisseissä olevia päivystysnumero tarrasia, joita en ole koskaan nähnyt tärvelemättöminä tai ehjinä, edes aamupäivällä uusien lappujen laittamisen jälkeen.
Olen itse meinannut kirjoittaa jo tuhannesti joitakin lappuja hisseihin, mutta nyt joku ehti ennen. Seuraava lappu löytyy jokaisesta hissistä ja aulan ilmoitustaululta:
Tältä näyttävät hissien päivystysnumerotarrat n.99% ajasta:
Seuraavana päivänä tästä kuvasta tilalle oli tullut uudet laput. Aamulla ja vielä päivälläkin niihin oli kirjoitettu pelkästään asiaan kuuluvat "homoterot", mutta äsken tullessani kotiin oli uudet tarrat revitty ylläolevan kuvan kaltaiseen muotoon ja lisäksi hisseistä myös "vitun tärkeä"-lappuset. Go ihmiset go! Kenenköhän elämäntehtävä kyseinen harrastus on? Ja kuinkakohan vanha kyseinen vuodesta 1990 (syntymävuoteni!!) tässä talossa asunut ihminen on, olisin veikannut lapun kirjoittajaa ulkoasun ja sanallisen antinsa vuoksi max 35-vuotiaaksi.

Siinäpä nämä tällä erää.

Ps. Kaivattais edelleen niitä kommenteja kyselyyn liittyen! Kommentit vaativat hyväksynnän eli jos et halua sen näkyvän omalla google profiilillasi, niin emme julkaise sitä nimelläsi. Kokemuksistanne haluaisimme innolla kuulla.


2 kommenttia:

  1. Haha ihana toi lappu :DDD Mä voisin hyvin kuvitella tekeväni jonkun tollasen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itse harkitsin jonkunmoisen lapun tekemistä jo parin kk jälkeen tässä asuttuani, mutta se olis ollut ehkä vähemmän kirosanoja sisältävä. :P

      Poista