Bottle o meter

tiistai 29. tammikuuta 2013

Tikusta.. siis siveltimistä asiaa

Tämä on tyttöpostaus ja aiheenamme tänään meikkisiveltimeni.

Tämän alun jaarittelun keksimisen sijaan, aivoni lyövät vain tyhjää. Luulisi ihmisen joka on kolme-neljä vuotta pitänyt meikki-kynsiblogia, osaavan selittää vähän laajemmasta hömppäasiasta tekstiä, kun esimerkiksi Opin kevätkokoelman glitterlakkojen sävyistä. Tämä postaus ei sisällä (kuivaa)huumoria, eikä mukahauskoja sutkautuksia, joten asia kiinnostaa ehkä vain meikkaamisesta kiinnostuneita.

Niin tai näin, ilman hyviä siveltimiä on hankala saada aikaiseksi hyvää meikkiä. Koskee niin meikkipohjaa, kuin silmämeikkiäkin.
Tähän mennessä on totuttu siihen, että laatu maksaa ja  markettien siveltimet ovat plöööh ja pikkuporvarit ostelevat Macin siveltimiä ja 100e ylimääräistä omistavat tilaavat Sigman setin(joka on kuitenkin Macin hinnoista murto-osa). Edellämainituissa ei ole siis mitään vikaa, päinvastoin ne ovatkin järkevä hankinta kaikin puolin. On olemassa vain ehkä hieman nimettömämpiäkin vaihtoehtoja, jotka eivät kuitenkaan häviä laadullisesti kilvassa. Ainoastaan ehkä varsien pituudessa?

Ensimmäinen maininta kuuluu jo hieman Suomessakin mainetta niittäneelle Ecotools-merkille. Omani tilasin i-herbistä keväällä 2011, eli välineilläni on kohta kaksi vuotta ikää. Aika valehtelematta voin sanoa, että ovat olleet päivittäisessä käytössä ja edelleen hyvässä kunnossa.
Välineet ovat superpehmeää taklonia ja erittäin miellyttävä käyttää meikkaamiseen.

Varsinkin Ecotoolssin kabukeja on blogimaailmassakin hehkutettu. Sarja pukkaa säännöllisin väliajoin uutta sarjaa myyntiin. Tällä hetkellä houkuttaisi kauniisti koristellut kasvosiveltimet.

Itse omistan kaksi settiä, kuusiosaisen silmämeikkisetin ja viisiosaisen aloitus/matkapakkauksen.
Tässä kuvat keväältä 2011 ja vanhasta blogistani kaivettu:
Yhteensä postikuluineen i-herbistä tilattuina ylläolevat setit saa nykyhinnoinkin alle 20€ (Näköjään luomivärisivellinpakkaus on erilainen, mutta samat sivellinmallit) ja pelkästään esimerkiksi allaoleva setti maksaa 20,10€ Sokoksen verkkokaupassa. Toisaalta on kiva, että näitä on nykyään mahdollista Suomestakin helposti ostaa, enkä pidä pahana hintana tuota 20€, jos ottaa huomioon että sillä saa viisi laadukasta sivellintä. Joskin tuotteet ovat ns. matkakokoisia, eli hieman normaalia lyhyempiä.

Nykyään olen tosin hieman surullinen, olen kadottanut kaikista rakkaimman siveltimeni 2kk sitten jonnekkin (alemman setin keskimmäinen). :(  Sillä kykenin tekemään tarvittaessa vaikka koko meikin ja se sopi luomivakooni täydellisesti! Ehkä se vielä jostain löytyy. Luultavasti on hukkunut tänne jumalattomaan lukaaliini, jonka edellisessä postauksessa esittelin. Itäsiipi on paha, sinne on moni eksynyt..

Voit lukea lisää siveltimistä vanhasta blogistani tästä ja täältä.

Sokokselle on kylläkin verkkokaupan perusteella tullut paljon mielenkiintoisia sivellintuttavuuksia myyntiin, jotka ovat jääneet itselle vieraaksi. Ainakin Mariela Sarkiman ja We Care Iconin siveltimet näyttävät kuvissa kokeilemisen arvoisilta. Jos jollain kokemusta, niin kertoilkaa?

Hypätään seuraavaan settiin. Real Techniques -siveltimiin on voinut törmätä, jos katselee youtubesta ulkomaalaisia meikkivideoita. Kyseiset siveltimet ovat usein hyvin paljon kehuttuja ja niiden takana on tunnetun Pixiwoo-kanavan toinen sisarista, Samantha Chapman.

Hieman innostuin, kun huomasin syksyllä 2012, että nykyään näitäkin herkkuja voi tilata Suomeen i-herbistä (ah, kirottu ja siunattu i-herb<3).
Noin 17€ hintaan saat viisi täysikokoista sivellintä, sekä monikäyttöisen sivellinkotelon (jonka voit taittaa telineeksi kuten yllä tai käyttää tavalliseen tapaan siveltimien kuljettamiseen).
Oikeanpuoleinen deluxe crease brush on silmille turhan iso, mutta monen muun tavoin löysin siitä lyömättömän silvetimen peiteaineen levittämiseen, erityisesti silmien alle.
Toinen vasemmalta (base shadow brush) korvaa hieman kadonnutta Ecotoolssin rakasta sivellintäni ja sopii hyvin tummien sävyjen lisäämiseen ja häivyttämiseen.
Kolmatta (brow brush) käytän satunnaisesti kulmien laittoon, mutta itselleni helpoin sivellin kulmille on ollut vasemmassa reunassa oleva accent brush.
Ensikokeilulla en keksinyt pitkulaiselle pixel-poit eyeliner brushille (toinen vasemmalta) käyttöä, sillä en pahemmin käytä geelirajauksia. Myöhemmin keksin levittää sillä kajaalin päälle mustan/muun tumman luomivärin ripsirajan yläpuolelle ja siinä käytössä saa toistaiseksi olla.

Nämäkin siveltimet ovat superpehmeitä ja siksi uskallan suositella ihmisiä kokeilemaan myös sarjan kasvosiveltimiä.

Viimeisenä sekalainen seurakunta muita siveltimiäni.
Suurin osa sekalaisista on Elfiä. (kuvassa mitkään ole missään järjestyksessä)
Elfin sivuilla tuotteet jakautuvat sarjoihin Studio, Mineral ja normaali. Normaalit ns. halpikset ovat n. 2€ normaalisti ja Studio sekä Mineral siveltimet n. 4€.  En nyt voi hehkuttaa noita maailman parhaiksi, mutta alkuun pääsee ja hinta on kohdallaan. Samaa mitä voi sanoa elfin tuotteista yleensäkkin "hit or miss", mutta harvoin jää rahallisesti kaivertamaan. Omani olen todennäköisesti tilannut vielä 50% alennuksella, joita on pari kertaa kyseisellä sivustolla vuodessa ja hieman pienempiä alennuksia useammin. Niitä kannattaa kärkkyä.

Ainoat Suomen kaupoista ostetut siveltimet ovat henkkamaukan (tulee välillä käytettyä häivytyksiin) ja typerä doroy, minkä käyttötarkoitusta en lainkaan ymmärrä. Sivellin on karkea ja jäykkä. Keksin käyttää sitä luomivärin kanssa kulmiin ja siinä se toimikin hyvin, ennen Real Techniquesin siveltimiä.

Ylemmistä siveltimistä päivittäisesäs käytössä on enää ainoastaan Everyday Mineralsin meikkipohjasivellin. Sillä saa mineraalimeikin hierottua naamavärkkiin oikein kivasti ja sopii myös puuterin levittämiseen (tosin oikeasti tarvitsisin puuterille oman).

Kuvasta puuttuu pesussa oleva Max-Factorin perinteinen meikkivoidesivellin. En lähestulkoon koskaan käytä sitä, mutta jostain syystä juuri eilen. Ei siveltimessä tai sen laadussa ole mitään vikaa, mutten osaa levittää sen mallisilla siveltimellä meikkivoidetta.

Tässäpä nämä,  kiitos jos joku jaksoi lukea, tai edes katsella kuvat!

Postaus omistettu Tiudelle, joka tätä pyysi.

XoXo Laura<33

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti